tisdag, maj 19, 2009

Läggdax!

Nä, nu är det en snabb dusch som gäller innan jag ska lägga huvudet på kudden. Jag behöver verkligen sova känner jag. ca 4 timmars sömn blev det i natt och det räcker inte på långa vägar för mig. Jag behöver mellan 8 och 12 timmars sömn var natt för att vara människa. Ska bli skönt med fyra dagars ledighet, det medger jag.

Fast något vilande blir det nog inte, vi ska hinna med både Universeum och 35-års kalas. Måste komma ihåg att köpa present. Är expert på att glömma sådant.

Förresten är det någon som kan tipsa om ett bra makroobjektiv till en Canon 450D. Nu menar jag ett objektiv i överkomlig prisklass = ca 6000kr till 8000kr.

Ketchup någon?

L har en viss förmåga att aldrig kunna låta saker och ting stå. Idag vid middagen så höll han på med ketchupflaskan. Jag bad honom minst 4-5 ggr att han skulle låta den stå för jag visste att den skulle få sig en luftfärd.
Mycket riktigt, med en smäll, ett splatt och ett kök som såg ut som om värsta blodbadet hade utspelat sig skulle jag precis sätta mig ner. Tji fick jag, det var bara att lägga sig på alla fyra och torka golv, stolar, bord, väggar, köksskåp och barn.

Flaskan fick pasera ut till insamlingen av platsförpackningar och den ketchup som överlevde bor nu i en glasskål. Hur ofräscht ser inte det ut då? Måste lösa det på annat sätt inom en snar framtid.

Ketchup någon?

Vi har även hunnit med att göra tatueringar i dag. T fick ett sett med pennor och mallar i present av en kompis när hon hade kalas. Efter att jag gjort tatueringar på barnen - efter konstens alla regler - som faktiskt blev ganska fina. Så gick de igång på varandra = Mindre tjusigt. I ett svagt ögonblick lovade jag ju att de även skulle få rita på mig = inte så genomtänkt.

Nu ber jag till högre makter om att det går bort med tvål och vatten. Har en snygg målning på överarmen och även ett par på benen.... Ibland tänker man inte innan man talar. :S

Räkningar!

I går kväll satt jag och gjorde budget, la in räkningar på datorn, gjorde överföringar för sparande och för saker som ska inhandlas och och och. Barnen hade precis lagt sig och jag tänkte att detta tar väl inte så lång tid, men jag är ju sådan att jag vrider och vänder. Jag byter plats och skriver ner. Suddar ut och skriver på annat ställe. Skriver ut på skrivaren för att sedan gå och ändra igen. Jag är med andra ord en aning velig innan jag får allt som jag vill ha det.

I just detta fallet var det väl mest budgeten jag ändrade i. Räkningarna kunde jag ju inte göra så mycket åt, tyvärr, för de var många :(

I alla fall så tittar jag hastigt upp på klockan när jag tycker mig vara någorlunda klar - 00.34 piiip. Oppps, kanske dags att gå och lägga sig då? Släckte ner allt, borstade tänderna och la mig.

Inte fasiken kunde jag somna. 01.14 tittade jag i alla fall på klockan och jag kan säga att det känns i dag. Jäklars så trött jag är. Var ju tvungena tt gå upp vid sextiden ju för jag började jobba kl sju.
Hå hå ja ja, det blir tidig sänggång i kväll kan jag lova.