onsdag, januari 21, 2009

Har lite att titta på!

Mannen jobbar i natt igen. Barnen har gått och lagt sig och jag har diskat.... Bläää! Va fan skulle diskmaskinen tvunget¨gå sönder för?

I alla fall tänkte jag sätta mig och glo lite på tv nu. Har ju lite att se. 90210, Andra Avenyn, EverWood, TSLOTAT och Unga mödrar....

På tal om unga mödrar. Om ni tittat på det. Tycker inte in att de felsta av dem verkar rätt omogna och ganska ego? Dessutom tycker jag inte om att i stort sett alla av dem roker hela tiden. Speciellt inte att de gör det rätt i ansiktet på sina barn.

Men men, det är ju min åsikt!

Vägen till jobbet!

Jag kör ju till jobbet varje dag med bil och trotts att det inte är mer än ca 2 mil (enkel resa) så hinner det hända många saker. Man får tyvärr också se många olyckor. Idag var återigen en sådan dag dä det hände lite mer saker.

Detta hände när jag skulle köra hem. Precis vid mitt jobb ligger den en körskola, inget fel i det men det är ofta många ovana bilförare i farten där så man får ha ögonen på skaft. Idag hamnade jag nog bakom någon som satt vid ratten för absolut första gången. För att åka från mitt jobb och ut på motorvägen så har jag ett antal stopp. Både vid korsningar och övergångsställ. Givetvis så skulle denna övningsbil på exakt samma håll som jag och manniskan bakom ratten fick tamefan motorstopp vid varenda jäkla stopp.

Jag
har inget emot nybörjare, har ju själv varit en, men när bilskoleläraren märker att det inte fungerar får han väl för bövelen ingripa tycker jag.

Den vägsträckan som normalt tar ca 5 minuter att köra tog idag 25 minuter - utan överdrift. Vid det stora trafikljuset (i en backe) fick eleven så många stopp att det hann slå om till rött inter mindre än 4 ggr innan vi kom därifrån och då ska man veta att vi från början var bil 3 och 4 i kön. Normalt hinner det över ca 10-13 bilar varje gång det blir grönt.

Kön bakom oss växte och växte. Det var så lång kö att till och med korsningen bakom hade stockning.

Snälla söta bilskoleläraren när det blir så är det kanske dax att utnyttja sitt dubbelkommando som finns i bilen och se till att få bilskrället därifrån. Kanske ska eleven öva på lite mer dragläge på en tom plats innan man ger sig ut i trafiken?


Ja, i alla fall när jag till slut blir av med bilskolebilen så kommer jag fram till en korsning där det är totalt kaos. Det visar sig vara en bilolycka. Mitt i korsningen står en bil där fronten är i dragspelsmodell och olja och vatten över hela vägen. Halva motorn ligger på vägen.

Tror det var två bilar som krockat men att den ena redan hunnit tas från platsen. Där fanns för övrigt också tre polisbilar, två brandbilar och två ambulanser. Tog en bild på bilen när jag var en bit därifrån. Ville inte ta när man var för nära med tanke på de inblandade.Lite dålig kvalite, eftersom jag zoomade ganska mycket.

I dag tog det mig resan hem totalt 40 minuter. Den brukar normalt ta ca 12 minuter. När jag kom hem så bytte jag bil och körde sedan och handlade lite. Sablar alltså vad mat har blivit dyr! I alla fall så hade den stora bilen stått ute hela dagen trotts att ingen använt den och när jag satte mig i den hade framrutan himla fräsiga kristallmönster... kolla här får ni se.


MKV filer!

Är det verkligen så att man endast kan köra *.MKV filer om man har Vista och ett tillägg till MediaPlayer? (Detta tillgägg till MP finns inte till XP) I så fall får jag frispel och blir deppig. Kan man göra gör om den till avi eller annat filformat? Någon som vet?

I går skrev jag inte ett enda inlägg, glömde helt bort det då jag hade så mycket annat att stå i. Hör inte till vanligheterna att jag inte skriver nåt, men men... Gårdagens vikt var i alla fall 74,0kg och idag 73,6kg. Känns så roligt att det går bra. I alla fall nu. Platåer kommer alltid och inspirationen tryter alltid någonstans under resans gång.

I dag är T hemma och är sjuk. Feber och ont i halsen. Så nu väntar jag bara på att fler i familjen ska bli dåliga också. Fast man vet ju aldrig, vi kanske har tur och slipper.