lördag, maj 09, 2009

Målat fönster!

Har tagit ett varv med penseln på vårt sovrumsfönster och T's fönster i dag. Nu behövs bara en gång till i morgon, sedan är de fönstren färdiga. Efter det är det bara L's fönster kvar. SKÖNT! Ska köpa nya fönsterbrädor på Bauhaus någon dag. Vill ha vita i alla rummen på ovanvåningen. Som det är nu så är det olika i alla rummen. Inte så snyggt.

Har även målat färdigt O's dörrfoder, men när jag skulle hänga tillbaka dörren så går den inte att stänga. Skit också. Tänk om något kunde gå smärtfritt någon gång? Men näe, så enkelt får det tydligen inte vara. Maken var och glodde på dörren också för han förstod inte alls när jag förklarade, men med tanke på att han är den som har tummen mitt i handen när det gäller oss två så hjälpte det inte alls. Får nog fråga svärfar tror jag bestämt.

Swimmingpool i badrummet.

Hur vill man vakna en lördag morgon? Inte på det sättet jag fick slå upp mina blå i dag i alla fall.

Ca 8,50 kommer det tre barn inrusande i vårt sovrum..... Mammmmmmma!! Det är vatten över golvet i badrummet.
-Va, ja men då får vi väl torka då.
- Det är mycket vatten.
- Ok, jag kommer.
Går in i badrummet och... Jisses vad där var vatten. Suck, stön och stånk. Toastolen läcker. Huuur kul är det på en skala.
Försökte vara duktig och leka VVS-tekniker, men näe, det gick inget bra. Så ca 9.00 fick jag väcka maken. Som bara fått sova några ynkliga timmar.

Så där låg vi på knä i badrummet och försökte stänga av vattnet, på en kran som inte blivit använd en enda gång sedan huset byggdes 1980. Behöver jag säga att kranen satt fast?
Nu behöver vi alltså köpa ny toastol också. Jag blir tokig alltså. Visst behövde den bytas, men inte förren vi skulle renovera badrummet om några år. Nu måste vi lägga pengar på den fast det är annat vi behöver lägga dem på först.

Dessutom så hade vi fortfatande två kartonger med böcker i badrummet. (Badrummet på ovanvåningen används bara som toalett, för det är inte godkännt av försäkringsbolaget. Det är bland annat därför vi ska renovera det) Dessa kartonger är nu genomblöta och jag får idag helt ofrivilligt ta tag i dessa kartonger. Känner inte alls för det.

Men man får vara tacksam, solen skiner i alla fall.