fredag, januari 30, 2009

Irriterad!

Näe, jag är inte irriterad,men maken blev det idag. Maken är den som hämtar barnen på dagis/skola för då är jag på jobbet.

Ibland så hämtar han L först och tar sedan med honom till O´s skola. I O´s klass går en kille som bara mååååsta retas med L hela tiden. Varje gång de kommer så antingen drar han ner L´s mössa över ögonen och puttar honom och springer sedan iväg. Eller så tar han mössan helt. Oftast sägar L att han ska sluta och går sedan där ifrån, men då hänger den här andra killen efter honom i alla fall och fortsätter retas.
I går puttade den här killen omkull O medan hon skulle sätta på sig sina utanpåbyxor.
Då slog det slint för L. Han slänger sig på killen medan han vrålar:
- Du rör inte min storasyster.
Killen blev lite paff men fortsätter med att reta L att han ändå inte är lika stark som han och att han inte vinner hur han än gör.
Maken har gått i mellan dem flera ggr bara den är veckan och talat om för killen att han inte måååste retas hela tiden och han har talat om för L att han inte får slåss. Han sa till killen att nu ville han inte säga till fler ggr. Han har blivit tillsagd att han inte ska retas men lyssnar inte och det fungerar till en viss gräns, sedan blir man arg.
Killen fortsatte att vara kaxig och hetsa L. Vilket resulterar i att L ger honom en snyting mitt i ansiktet.
Killen slår tillbaka och puttar omkull L och säger sedan att han kan ju fortsätta slåss för han vinner inte i alla fall.
Då reser sig L upp och säger väldigt kaxigt.
- Du kanske är stark, men jag är smart.
Maken var vid det här laget ganska irriterad på dem båda två och försökte förklara att man varken retas eller slåss, då vänder sig killen om och puttar omkull L igen. Sedan rusade han därifrån.
Idag när de kom till skolan så var killen på L och retades. Maken sa direkt till honom att är det så att han inte slutar nu så fick han skylla sig själv, då fick L slå honom för nu fick det fasiken vara bra.
Sedan gick han in för att hämta O´s saker.
När han kom ut igen så var de två i full färd med att slåss. Tyvärr så låg killen i underläge mot L. Maken delade dem och sa sedan till killen att bara för att L inte fick slåss betydde inte det att han inte kunde slåss. Killen "förlorade".... men det skiter faktiskt jag också i.

Vi har varit i kontakt med både lärare och föräldrar om att han bara inte kan låta våra barn vara och som sagt, man orkar till en viss gräns sedan slår man tillbaka.
Jag är inte stolt över att L slogs, men måste ändå ge honom cred för att han i alla fall slåss "snyggt". Han är 4 år och slåss som om han tränat kampsport i flera år. Helt rätt teknik har han. Var han lärt sig det vet ingen. (Han är inte med när pappa och syster tränar) Han har slagit volter framåt sedan han var 2år (jodå, vi har det till och med på film) och när han slåss och sparkar så använder han höften. Precis rätt.
Nu är min stora fasa att han ska bli en ny "Liam Norberg". Jag fasar för att han ska ge sig ut och slåss när han blir större. Han vill börja på Jujitsu men vi vågar inte sätta honom där med tanke på vad han redan kan, men samtidigt är det kanske bättre att sätta honom på nåt sånt så kanske han ger fan i att ge sig ut och slåss sen?
Ja, jag vet inte, men jag gillar varken när han slåss eller när andra retar mina barn.
Långt och flummigt i dag....

S.E.X - Jag har fått mani på Nickelback. Nya albumet är GULD!

Sajten tillfälligt stängd!

Det var texten jag möttes av när jag gick in på Me and I´s sida för att kanske få en skymt av nya kollektionen. *muttrar* Kunde de inte ha gjort det i natt eller nåt så det var färdigt nu? Ska ju på party den 3:e och jag har inte sett kläderna ännu. Får väl vänta tills i kväll då. Eller i morgon.
Har varit iväg med T hos tandläkaren nu på morgonen. Allt såg fint ut även den här gången. Känns skönt det.
När vi kom in frågade sköterskan....

- Så hur trivs ni på nya adressen då?
- Jodå, det är bra svarade jag och undrade hur hon visste att vi flyttat.
Det visade sig att hon bor på samma område och kännde igen T. Snacka om att ha ögonen med sig.
Fast det kan ju vara så att hon är bra på att komma ihåg folks utseénden. Själv är jag kass på det. Kan stå och glo på folk hur länge som helst men ändå inte känna igen dem två dagar senare. Pinsamt!