lördag, juli 18, 2009

Wordpress!

Tänkte att jag skulle ladda ner Wordpress och lägga upp en blogg på min egen domän i stället. Just nu används inte min grimmestam.com alls och det är ju lite synd eftersom man betalar för den.

Tänkte se om jag kan få rätt på det nu under semestern, vi får väl se helt enkelt. Tanken finns där i alla fall.

Jag har svängt ihop några muffins tills på tisdag nu. Barnen har fått smaka varsinn nu och det blev godkännt :)

Det är inte bara regnet som skvalar!

I natt har det regnat som om någon har stått med brandslang och spolat på vårt hus. Myyysigt!! Det regnar fortfarande av och till men det är fortfarande varmt ute, ca 22 grader. Kvavt är det också.

I alla fall så har jag tillbringat dagen i soffan med att glo på TV och film. Det var skönt för det var ett tag sedan jag riktigt slöade så.

Bölat har jag gjort också. Först till Filmen: Dawn Anna.Amerikanskt drama från 2005. Dawn Anna-Townsend är en ensamstående mamma till fyra barn. Hon har precis fått nytt jobb som gymnasielärare och träffat en underbar man, Bink, som hon gifter sig med. Men familjens styrka och mod sätts på prov när hon diagnosticeras med en ovanlig och dödlig hjärnsjukdom. Hon opereras för att rädda sitt liv, och en svår tid väntar för hennes man och barn. Allt ser positivt ut, när plötsligt tragedin slår till igen.
Den är tillängnad de som dog i masakern i Columbine och sådant bölar jag alltid till.

Jag ger den betyget:


Andra gången jag bölade var till filmen: I krigets skuggaAmerikanskt drama från 1994. Stephen har just kommit hem efter en tid som soldat i Vietnamkriget. Hemma finns hans två barn, en son och en dotter som båda har problem med andra barn i grannskapet. Det blir en tuff tid för Stephen att dels komma igenom sin svåra tid i kriget, dels möta de svårigheter som hans barn utsätts för och samtidigt vara en god far.


Den filmen får faktiskt betyget . Mest för att den berörde mig väldigt mycket. Klarar inte riktigt av när barn blir lessna för att deras föräldrar dör.