måndag, juli 27, 2009

Mina liljor!

Hjälp, mina Liljor blir uppätna av några röda baggar. Förra året klarade de sig, men i år är det inte mycket kvar av mina blommor :(

Vad ska jag göra för att bli av med dem? Baggarna alltså!!

Projekt vardagsrum!

Konversation mellan mig och maken i onsdagsförmiddag.

Jag: Du! Jag kom på nåt.
Maken (väldigt skeptiskt): Vadå?
Jag: Vi har ju sagt länge att vi ska renovera vardagsrummet, men vi blir ju aldrig färdiga till det.
Maken: Jaaa????
Jag: Vi gör det nu.
Maken: NU?!
Jag: Ja! Jag var seriös.
Maken (med stor suck): Jaha ok!

Så vad gör vi? Jo vi drog iväg till Beckers. På ca 20 minuter hade vi valt ut färg och tapet. Tyvärr har jag ingen bild på tapeten så det får ni när den kommer. Vi har inte beställt den ännu eftersom jag vill göra allt annat klart innan vi beställer den. Är det så att man måste reklamera (vilket vi varit med om innan) så vill man ju inte ha den liggande här för länge innan.

Vi kom i alla fall överens om en randig tapet i mörkgrå, ljusgrå, silver och naturvit. Det blir en fondvägg bakom TV:n. Resterande väggar blir i den grå färgen Margareta 0501.
I onsdagsmorse såg vardagsrummet ut så här:
Hemsk 80-tals strukturtapet. Som dessutom nästan var gul = Inte mysigt. Elementen är el-element från 1980 och de ska bytas ut till oljefylda radiatorer i stället. Förhoppningsvis kommer de i morgon och tar bort de gamla och plomberar så vi kan spackla och måla bakom också innan de nya ska upp.
I onsdags eftermiddag såg vardagsrummet ut såhär:All tapet är nedriven och allt är slipat. Vilket orsakade dimma värre än den i Lützen.

Såhär såg rummet ut i torsdagseftermiddag.Då var allt spacklat en gång och även slipat. Vi hade även skurit ut alla bubblor som blivit.

Nu har vi även hunnit måla taket en gång och alla lister med grundfärg två ggr. Allt det som är bortskuret på väggarna är igenspacklat igen och i morgon ska taket målas en gång till och jag ska ge mig på listerna en vända till. Sedan får vi se vad vi hinner med mer. Maken jobbar nämligen hela den här veckan som kommer.

Ska bli sååå kul at köpa nya saker till vardagsrummet sedan. Allt kommer inte att komma på en gång för det har vi inte råd med, men sakta och säkert så....

Vill ni ser bilder på vardagsrummet före renoveringen finns de i vårt fotoalbum under fliken: Hos oss. Länk till fotoalbumet finns i länklistan till höger ------------------>>>

Aqua!

Tyvärr har jag fått denna låten på hjärnan. Kan inte sluta nynna på den. Irriterande värre.

Jag är halvdöd!

Nja inte riktigt kanske, men nästan. Vi har fullt upp här, men jag lovar ett inlägg i kväll eller i morgon. Både från Legoland och från våra projekt här hemma.