torsdag, april 02, 2009

Veckans film v13 - Tempelriddernes skat

Veckans film, som för övrigt redovisas lite sent, är egentligen tre filmer.
Tempelriddernes skat I, II & III

Det här är kanske inga filmer man själv sätter sig och ser, för så spännande är de inte, men om du har barn som har börjat hänga med i att läsa texten (de pratar danska) och är någonstans mellan 7 och 13 år, ja då är det här riktigt bra filmer.


Handling film nr1
När tempelriddarna på 1100-talet byggde rundkyrkorna på Bornholm var det inte bara för att skydda och tjäna ön och dess invånare. Det hemliga broderskapet, som sägs existera än idag, gömde en dyrbar skatt och om man lyckas knäcka koden kommer kyrkornas placering att avslöja skattens gömställe.

2005 beger sig fyra orädda barn ut på skattjakt. Men deras äventyr i sommarvärmen sker med livet som insats. För snart är de föföljda av både huvklädda mörkermän och farliga skurkar...


Handling film nr2
1361 närmar sig den danske kungen Valdemars armé stadsmurarna runt Visby på Gotland. Samtidigt hjälper den unga flickan Sigrid till att gömma en fantastisk skatt. Sigrid hinner slutföra sitt uppdrag men blir sedan tillfångatagen och inmurad i ett torn eftersom hon vägrar att avslöja var skatten är gömd.

Nästan 700 år senare kommer den 14-åriga Katrine från Danmark och hennes kompisar att följa Sigrids ledtrådar för att hitta Katrines kidnappade pappa och den försvunna skatten. Men det fruktade Svarta brödraskapet är både dem och skatten på spåret.

Kommer ungdomarna att lyckas hitta Katrines pappa och kommer Sigrid att sträcka dem en hjälpande hand genom seklerna och hjälpa dem i deras sökande?

Ett fartfyllt äventyr och en spänningsfilm som hela familjen kan njuta av.


Handling film nr3
Enligt legenden överlevde aposteln Paulus på ett mirakulöst sätt ett skeppsbrott utanför Maltas kust. Han omvände öns invånare till kristendomen och för att visa sin tacksamhet gav de honom en symbol för hans insats – en värdefull krona.

Nästan 2000 år senare ska den danske stormästaren för tempelriddarna, Christian, återföra kronan till den maltesiska riddarorden. Därför tar han med sig sin dotter Katrine och hennes kompisar till den vackra, historiska ön. Men det blir alltannat än en vanlig semester för de fyra kompisarna – kronan hamnar nämligen i orätta händer.

Ännu värre blir det när Mathias kidnappas. Man planerar en medeltida offerritual… Kommer ungdomarna att lyckas att ta tillbaka kronan och rädda Mathias? Ännu ett spännande kapitel om Tempelriddarna – ett äventyr för hela familjen!

Nu är det vår, då äter man glass!!

Nu när våren är här och sommaren närmar sig med stormsteg, ja då börjar man också köpa mer och mer glass. Själv har jag inte spanat in de nya sorterna för i år ännu, men efter att ha läst inne på Måns Zelmerlöws blogg så måste jag nog ta mig till affären tror jag.

GB kommer nämligen med en ny nogger. Nämligen...... tam ta tammmmm...... Nogger Mint. Å jag som är ett stort fan av just mint började nästan hoppa av förtjusning här hemma i soffan när jag läste detta. Hoppas nu bara att den är så god som det låter!!Innehåll
Mintglass med fyllning med chokladsmak (19%) och överdrag med chokladsmak (20%) och krisp (1,5%).