lördag, februari 28, 2009

Paket!

Om 5 timmar och 14 minuter fyller T 10 år. Tänk vad tiden går fort! Kommer fortfarande ihåg hur ont i händerna jag hade efter att ha kramat sängstolpen under förlossningen. Krystade ju ut henne utan någon bedövning alls.

När barnen har gått och lagt sig ska jag slå in två presenter till henne. Det blir inte så mycket i morgon då hon ska få lite dyrare saker sedan. Hon ska få en ny cykel men det får hon lite längre in i vår eller i sommar. Det är roligare då att gå och kolla efter cykel. Dessutom ska vi ju renovera hennes rum och hon ska få nya möbler och sedan önskar hon sig en ny dator också. Hur det blir med det vet vi inte riktigt, men vi får se.

Av morfar vet jag att hon får 200kr och av mormor fick hon 500kr. Av kusinerna får hon också bara pengar och av farmor och farfar en Weekend i Stockholm tillsammans med sin kusin Madde som fyller 10 i april. De kommer åka i sommar när det är varmare. Det hon ser fram emot mest är att få gå och köpa nya Lacoste tröjor... Jodå, den damen vet precis vad hon vill ha. *S*

SAAB-historien

Jag blir bara mer och mer irriterad på det här med att SAAB ska räddas till varje pris och att Sossarna vill skjuta till pengar för detta. VAFAN!!!!

SVERIGE äger inte SAAB längre. Det gör GM. De får själva ta ansvar för sitt bolag. Antingen får de väl avveckla det eller så får de på annat vis lösa det. Men jag som svensk skattebetalare vill inte vara med och rädda ett företag som inte ens är svenskägt.
Visst det är jättesynd om alla de 4500 som jobbar där som bli arbetslösa och kanske lika många till bland underleverantörer. Men när Ericsson avvecklade och avskedade flera 10.000 personer för några år sedan så var det ingen som höjde på ögonbrynen eller ville hjälpa.
Blir bara sååå irriterad att GM över huvud taget tycker att det är sveriges ansvar att reda ut det här. SAAB har dessutom aldrig gått med vinst. Inte ens när det startade. När Wallenberg ägde SAAB tillsammans med GM sköt Wallenberg själva till 5 miljarder varje år för att det skulle gå runt. Säger inte det sig självt då att det aldrig kommer att fungera?

Näe, skärpning!

Lessen för T's skull!

I går bestämde T att hon skulle leka med sin kompis Moa i dag. Idag när hon ringde dit så hade Moa bestämt med Philippa i stället. Moa ville att T skulle få vara med men P ville inte. Moa blev lite lessen men T blev ju ännu mer lessen och jag förstår henne. De bestämde ju redan i går. Men vad gör man? Man kan ju inte tvinga någon att leka med en....

Å det finns säkert de som är så blonda....

Utdrag ur: En blondins dagbok

Kära dagbok,Förra året bytte jag ut mina fönster mot dyra tre-glas-lågenergi-fönster. Den här veckan ringde en man från firman som installerat fönstren. Han påpekade att de gjort jobbet för ett helt år sedan, men ännu inte fått betalt.

Ok, bara för att jag är blondin så betyder det inte att jag automatiskt är dum. Så jag berättade för karl´n vad hans snacksalige försäljare sagt för ett år sedan, nämligen att efter ett år så har de här fönstren betalt sig själva! Och hallå det har gått ett år nu! Det blev tyst i andra ändan av tråden, så jag la på.

Han ringde inte upp igen.
Han kände sig väl dum!

Fet!

Så här känner jag mig idag. Vikten ligger kvar på samma som för en vecka sedan men det känns som om jag gått upp flera hundra kilo. :(
Får kämpa vidare helt enkelt. Något annat finns inte att göra. Tyvärr!