lördag, februari 28, 2009

SAAB-historien

Jag blir bara mer och mer irriterad på det här med att SAAB ska räddas till varje pris och att Sossarna vill skjuta till pengar för detta. VAFAN!!!!

SVERIGE äger inte SAAB längre. Det gör GM. De får själva ta ansvar för sitt bolag. Antingen får de väl avveckla det eller så får de på annat vis lösa det. Men jag som svensk skattebetalare vill inte vara med och rädda ett företag som inte ens är svenskägt.
Visst det är jättesynd om alla de 4500 som jobbar där som bli arbetslösa och kanske lika många till bland underleverantörer. Men när Ericsson avvecklade och avskedade flera 10.000 personer för några år sedan så var det ingen som höjde på ögonbrynen eller ville hjälpa.
Blir bara sååå irriterad att GM över huvud taget tycker att det är sveriges ansvar att reda ut det här. SAAB har dessutom aldrig gått med vinst. Inte ens när det startade. När Wallenberg ägde SAAB tillsammans med GM sköt Wallenberg själva till 5 miljarder varje år för att det skulle gå runt. Säger inte det sig självt då att det aldrig kommer att fungera?

Näe, skärpning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar