måndag, mars 30, 2009

Utvecklingssamtal igen!

Har nu avklarat ännu ett utvecklingssamtal. Inte så mycket positivt den här gången heller tyvärr. Vi vet ju att O är lite omogen m.m. men vi hoppas att det ska bli bättre. De ska i alla fall göra en "6-års scanning" på henne som det kallas. Förr var den obligatorisk, men nu görs den bara när de märker att barnet ligger efter m.m.

Å vad jag önskar att de gjort den redan när hon började f-klassen i stället för nu när det snart är slut. Så som vi tjatat om det. Vi misstänker nämligen någon form av bokstavskombination på henne men iiiiingen har lyssnat på oss. Nu äntligen så ska det tas tag i.

Självfallet önskar man ju att hon bara är lite sen av sig men är det något annat så vill jag veta, så jag kan kräva den hjälp som finns att få. För hennes skull!!

Ja, vi får väl se vad som händer. Ettan börjar hon i alla fall i efter sommaren. Nu är det iofs inte hela världen om hon inte hade kunnat göra det, meen jag anser att man inte kan stöta bort ett barn så lätt som de har gjort utan att ha en handlingsplan för barnet. Vilket det är lag på.

Nu är i alla fall O på gympa och T ska snart iväg på sin Jujitsu. Sedan ska jag iväg och hämta dem båda, men jag vill egentligen inte. Är trött som bara den. Blir nog sängen tidigt ikväll.

Yes!!

Bloggen är borta. Wordpress har efter påtryckningar från flera håll plockat bort bloggen jag skrev om härmodagen. YES! One down.... men tyvärr finns det ju fler kvar. Tror tyvärr att de kommer att öppna på annat ställe igen men nu är den i alla fall nere för stunden...

Utvecklingssamtal!

Jodå, i eftermiddag är det dax för ännu ett utvecklingssamtal. Denna gång med O. Fasar lite grann faktiskt för på det förra mötet som var i höstas så hade de inte ett enda positivt ord att säga.

Hon kunde inte alfabetet, hon kunde inte veckodagarna i rätt ordning, hon visste inte vad bokstäverna i sitt namn hette osv osv.....
För oss är detta självklart jättetråkigt att hon ligger lite efter, men vi ser det bara som att hon behöver mer stöttning och hjälp. Tyckte att det var så fruktansvärt dålig stil av lärarna och sitta och säga allt detta negativa rätt i ansiktet på henne och att dessutom säga att hon kanske inte får börja ettan utan att hon kanske måste gå i F-klassen ett år till.

Det är det som gör mig mest arg. F-klassen är faktiskt frivillig. Finns ingen skolplikt på F-klassen, ännu i alla fall.
De kan helt lagligt inte neka henne att börja ettan och allt det som de sa då att hon inte kan ska man faktiskt kunna i ettan. Inte INNAN man har börjat där.
Får väl se vad de har att säga i dag. Den här gången ska både jag och Maken knata dit. Jag har tagit ledigt för jag vill verkligen höra vad de har att säga den här gången. Förra gången var det maken som gick själv.

Ser nu att batteriet i datorn börjar ta slut så jag avslutar för den här gången, orkar inte hämta någon sladd....