onsdag, januari 28, 2009

Städhjälp!

På lördag ska vi prata med dem som ska städa här. Ska bli såååå skänt att slippa tänka på det varje vecka. Har inte bestämt oss än för om vi ska ha städning en gång i veckan eller varannan vecka, men det är bland annat det vi ska diskutera med dem. Det lutar nog åt att det blir varannan vecka eftesom Maken sover om dagarna och ena veckan är det Mån, Tor & Fre. Andra veckan är det Tis, Ons, Lör & Sön.
Han vill helst vara vaken när de är här. Då kan han fly stället. Men det är inte lätt att sova när någon far fram med dammsugare och moppar i högsta hugg. Speciellt inte som vi i nuläget inte har någon vägg till vårt sovrum, utan det är helt öppet ut till övre hallen. (Det ska byggas en vägg i sommar)...
Nu tänkte jag ta mig en dusch innan maken kommer hem. Han är och tränar Krav Maga och borde vara hemma framåt niotiden.
Tjao!

I bland har man tur!

När jag skulle köra till jobbet i dag så kom jag körande över en bro som går över en järnväg. Vi som bor här kallar den bron för Kamelryggen.... (Konstigt egentligen eftersom det bara är en puckel och borde egentligen kallas dromedarryggen....). Precis efter den bron gillar polisen att stå och göra kontroller. Med all rätt för det är bara 50 över den bron men de flesta håller långt mer än 70 där.

I dag var det kontroll. Låg ganska nära bilen framför mig och såg försent att de stod med laserpistolen där. Satan tänkte jag, började bromsa och kollade sedan hastighetsmätaren. Såg då att jag låg på ca 55 km. De vinkade in både bilen framför mig och mig. Kille i bilen framför mig fick blåsa och sedan såg jag hur de tog fram ett block och började skriva. Antar att han fick böter för han körde fortare än jag och jag måste ju ha hållt mer än 55km innan jag började bromsa.

Tänkte för mig själv att jaha, då ska man få sina första böter då. Döm om min förvåning när polisen som kommer fram till mig bara vill att jag skulle blåsa och se mitt körkort. När det var avklarat så sa han bara:
- Det var allt, ha en trevlig dag....
- Tack det samma sa jag.... och fortsatte min väg, medan bilen som kört framför mig stod kvar.
Antar att jag låg för nära honom och att de inte kunde mäta hastigheten på mig, för i så fall hade säkert jag fått böter också. Så i balnd har man tur... Fast å andra sidan skulle jag inte ha kört för fort heller...
I dag kom kläderna från Villervalla. Hade köpt 110 till sonen men tröjorna kunde nog ha varit en storlek större. Ja ja, det får vara så nu och så får jag köpa större nästa gång i stället. De är ju inte försmå, de bara kunde ha varit lite större.