lördag, april 18, 2009

Rensat ogräs och ätit korv med grus på!

Idag har vi rensat och röjt på det området som tillhör vår samfällighet. Det vill säga två lekplatser. Det kommer att vara en entreprenör som tar över och när han gör det så ska det vara så "nollställt" som möjligt. Måste bara säga - Fan vad jag hatar maskrosor!

Det blev faktiskt ganska bra och "ovanligt" många familjer var med den här gången. Hela 13 familjer av ca 70 var representerade. *muttrar* Det är just därför det läggs ut på entreprenad. Det är alltid samma familjer som hjälper till och som max är det 8-11 familjer som kommer ut. Det har lockats med höjd betalning m.m. för att vi på området ska göra det själva, men det hjälper tyvärr inte. Nu kommer avgiften till samfälligheten höjas (från ca 900kr till ca 1200kr per år) för att vi ska ha råd med entreprenören och då minsann börjar folk gnälla.... "Kan vi inte göra det själva?" o.s.v. Men va fan!! Det är ju det vi sagt hela tiden, men det fungerar ju inte. Så då får vi bita i det sura äpplet.

Efter städningen så var det korvgrillning och i stort sett alla ungar som var med lyckades tappa sina korvar på marken, så i stället för rostad lök som knastrar i munnen bidde det grus. Gott!

Efter det var jag så uppe i trädgårdsarbete så jag fortsatt på vår egen framsida. Flyttade över alla krukor med växter från baksidan till framsidan. Tänkte att det är trevligare att ha dem där nu när vår baksida ser ut som en potatisåker.

Hann även med en dusch innan grannen (Susanne) kom in och undrade om jag skulle med ut på Väla (vårt köpcentrum). Där vandrade vi sedan omkring i några timmar så jag blev helt trött i fötterna. När jag kom hem igen så hade maken dumpat barnen inne hos ovannämnda grannes make och dragit till jobbet. Ojdå, glömde visst att han skulle jobba i natt. *S*

Direkt när vi klev ur bilen här hemma så möttes vi av en förtvivlad L. Precis som vi parkerade snubblade han och slog i asfalten, han lyckades skava upp hela sitt knä. Aj, aj! Ett stort ganska djupt skrapsår blev det som blödde väldigt mycket. På en timme fick vi byta plåster tre gånger. Stackars lilla L.

Lite lördagsgodis har vi också hunnit med och nu sitter jag här och är helt slut. Funderar allvarligt på att gå och lägga mig. Var ju uppe tidigt i morse eftersom operation städning startade redan kl 09.00 i morse. * Snark!*

I morgon ska jag tvätta, stryka och städa bottenvåningen. Även hinna lägga in alla räkningar och sedan är denna helgen också slut.