tisdag, april 07, 2009

Veckans film v14 - Fast and Furious


I Lördags var jag och maken och såg Fast and Furious (A.k.a The fast and the furious 4). Den hade fått väldigt dåliga recensioner men både jag och maken har gillat de andra filmerna och snygga bilar får man väl aldrig för mycket av eller?

I alla fall, den här filmen utspelar sig någonstans mellan film 2 och 3.

Jag är dessutom ett stort fan av just Paul Walker, så för min del hade fimlen kunnat vara hur kass som helst. Men jag gillade den. Tyckte den var väldigt bra faktiskt.

När ett brott för dem tillbaka till L.A. Återupptar rymlingen Dom Toretto sin bittra strid mot polisen Brian O'Conner. Men när de tvingas konfrontera en gemensam fiende måste Dom och Brian försöka lita på varandra för att tillsammans kunna utmanövrera honom. Via kupper mot lastbilskonvojer och krälande i tunnlar under nationalgränsen kommer två män att hitta rätt sätt att hämnas - Genom att pressa gränserna för vad som är möjligt bakom ratten.


Så här skrev 24 om filmen.

Bilrullen Fast & Furious, med bland andra Vin Diesel och Paul Walker, drog ifrån samtliga biokonkurrenter och slog också alla förväntningar som den haft på sig och de var inte särskilt höga, då de flesta inte räknat med att det fanns ett sug efter ytterligare en del i Fast & Furious-serien.

Filmen som är den fjärde delen seglade inte bara upp på förstaplatsen på biotoppen, den slog också hela fem rekord, skriver Entertainment Weekly.
1. Den bästa april-premiären någonsin. Tidigare rekord hade Anger Management som spelade in 333 miljoner kronor första helgen.

2. Filmbolaget Universal Pictures bästa premiär någonsin - slog därmed Lost World som spelade in 569 miljoner under premiärhelgen.

3. Bästa premiären för någon av Fast&Furious-filmerna. 2 Fast 2 Furious spelade in nästan 400 miljoner.

4. Bästa premiär hittills 2009.

5. Bästa premiären någonsin för filmens stjärnor Vin Diesel och Paul Walker.

Till detta tillkommer dessutom att det är den bästa premiären för en bil-film någonsin, till och med bättre än Pixars animerade succé Bilar.
Lifestyle

Gillade du de andra fimlerna så tror jag nog att du gillar den här också. Gillade du inte de andra filmerna så skit i den....

Vilket jäkla rån!

För ungefär 4-5 år sedan köpte vi en sådan där inspelningsbar DVD med HDD. Den kostade då 3600kr. Tyvärr så la den av nästan exakt ett år efter inköpet. Precis lagom till garantin hade tagit slut. Vi lämnade då in den för felsökning till en kostnad av 250kr. Efter ca två veckor fick vi svar att en plastbit i DVD:n hade gått sönder och det skulle kosta 3500kr att laga.

Aldrig i livet sa jag och hämtade ut DVD:n igen.
Sedan dess har den bara stått eftersom det fanns en originalfilm i spelaren och vi har inte blivit färdiga till att ta ut den. När vi skulle flytta förra året så sa vi att vi skulle slänga den på tippen, men den kom aldrig dit heller eftersom den hamnat i en kartong med andra "teknikprylar" och vi hade ännu inte tagit ut filmen.

I söndags när vi höll på att sätta upp saker på vinden och sortera ut saker som skule till tippen så sa jag till maken att nu får den faktiskt åka ut. Vi plockade ner spelaren i köket och öppnade den för att ta ut DVD-filmen i alla fall.
När man lyfter på locket till spelaren möts man av något som ser ut som insidan av en helt vanlig dator. Där satt HDD:n till höger och en vanlig Philips DVD brännare till vänster (vilket störde mig lite eftersom märket på DVD:n påstås vara Thomson...).
Efter att ha lekt tekniker i ca 15 minuter hade jag fått av fronten på själva DVD:n, fått av fronten på släden till spelaren, plockat ut filmen, hämtat en annan DVD-brännare på vinden, monterat i den, lyckats pilla fast alla fronter och skriuvat ihop DVD-spelaren igen... Å vet ni??

DEN FUNGERAR! Varför gjorde vi inte detta på en gång? Vad bra att vi inte slängde den i alla fall. Nu står den i vårt sovrum och den som var där innan har åkt in i T's rum.

Där ser man vilka jävla överpriser de ska ha när de lagar sakerna. Jag menar en ny spelare hade kostat ca 500kr att köpa in och att sätta i den tog som sagt max 15 minuter. Fatta vilken vinst de hade gjort om vi hade godtagit reprationen på 3500kr.

Jag är i alla fall glad att den fungerar igen. JIPPI!!!!