tisdag, april 07, 2009

Veckans film v14 - Fast and Furious


I Lördags var jag och maken och såg Fast and Furious (A.k.a The fast and the furious 4). Den hade fått väldigt dåliga recensioner men både jag och maken har gillat de andra filmerna och snygga bilar får man väl aldrig för mycket av eller?

I alla fall, den här filmen utspelar sig någonstans mellan film 2 och 3.

Jag är dessutom ett stort fan av just Paul Walker, så för min del hade fimlen kunnat vara hur kass som helst. Men jag gillade den. Tyckte den var väldigt bra faktiskt.

När ett brott för dem tillbaka till L.A. Återupptar rymlingen Dom Toretto sin bittra strid mot polisen Brian O'Conner. Men när de tvingas konfrontera en gemensam fiende måste Dom och Brian försöka lita på varandra för att tillsammans kunna utmanövrera honom. Via kupper mot lastbilskonvojer och krälande i tunnlar under nationalgränsen kommer två män att hitta rätt sätt att hämnas - Genom att pressa gränserna för vad som är möjligt bakom ratten.


Så här skrev 24 om filmen.

Bilrullen Fast & Furious, med bland andra Vin Diesel och Paul Walker, drog ifrån samtliga biokonkurrenter och slog också alla förväntningar som den haft på sig och de var inte särskilt höga, då de flesta inte räknat med att det fanns ett sug efter ytterligare en del i Fast & Furious-serien.

Filmen som är den fjärde delen seglade inte bara upp på förstaplatsen på biotoppen, den slog också hela fem rekord, skriver Entertainment Weekly.
1. Den bästa april-premiären någonsin. Tidigare rekord hade Anger Management som spelade in 333 miljoner kronor första helgen.

2. Filmbolaget Universal Pictures bästa premiär någonsin - slog därmed Lost World som spelade in 569 miljoner under premiärhelgen.

3. Bästa premiären för någon av Fast&Furious-filmerna. 2 Fast 2 Furious spelade in nästan 400 miljoner.

4. Bästa premiär hittills 2009.

5. Bästa premiären någonsin för filmens stjärnor Vin Diesel och Paul Walker.

Till detta tillkommer dessutom att det är den bästa premiären för en bil-film någonsin, till och med bättre än Pixars animerade succé Bilar.
Lifestyle

Gillade du de andra fimlerna så tror jag nog att du gillar den här också. Gillade du inte de andra filmerna så skit i den....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar