onsdag, april 08, 2009

Trosor som ska skydda mot våldtäkt!

Hittade en artickel i GT om trosor som ska skydda mot våldtäkt.

"GÖTEBORG.
Här är trosan som ska stoppa våldtäktsmannen. Designern Marina Edvardsson har flera vänner som utsatts för våldtäkt och kände att hon ville göra något. - Man måste ju börja någonstans och jag ville utveckla en självförsvarsprodukt som skulle vara effektiv men samtidigt användarvänlig, säger hon till crimenews.se.Trosan är konstruerad så att den ska försvåra en våldtäkt – den är helt enkelt extremt svår att få av. Tanken går till medeltidens kyskhetsbälten.

Lite undrande
Men en mycket liten del av alla våldtäkter är så kallade överfallsvåldtäkter. Och även om flera studier tyder på att det lönar sig för en överfallen kvinna att kämpa emot och därmed göra det besvärligt för förövaren, är experter lite undrande inför trosan.– Det är tveksamt om denna uppfinning verkligen kommer att ha en brottsförebyggande effekt, säger Niklas Långström, sexbrottsforskare och chef för Centrum för våldsprevention på Karolinska institutet, till crimenews.se"

Själv undrar jag också. Hur bekväma kan denna skapelse vara egentligen? Å hur varmt hade det inte blivit - speciellt på sommaren. För att inte tala om ifall man blir akut pinknödig.
Näe tack. Detta är nog inget för mig. För egen del tror jag i så fall den här är bättre!

Försvarsspray 45 ml

Nu kan man försvara sig mot angripare med hjälp av Bodyguards effektiva självförsvarsspray som är licensfri och godkänns i Sverige, av SKL.
Sprayen förblindar angriparen - vid kontakt med ögonen framkallas en tillfällig och övergående ögonirritation som varar i ca 5 min. Som ägare av Bodyguard självförsvarsspray kan man känna sig tryggare vid promenader, joggingturer, resor etc.
Bodyguard är liten och behändig att bära med sig samt enkel att använda. Vid eventuellt angrepp:Snäpp av skyddslocket med tummen. Rikta burken mot angriparens ansikte och spraya ut hela burkens innehåll. Räckvidd ca 2 meter. Storlek 45 ml. Färg: Röd