fredag, januari 23, 2009

Nu blir jag arg!

Läste en annan blogg där det länkades till det här inlägget:
http://www.finest.se/userBlog/?uid=28711&beid=1064744

Var ju tvungen att läsa det och jag bara häpnar. Hur fan tänker människan? Lag på att inte få amma mer än 6 månader. Att barnet inte behöver det längre då och att barnen blir störda av det.
Mina döttrar har inte ammats alls eller mycket lite. T lärde sig inte suga. Hon la tungan för på något konstigt vis och vi matade henne med kopp i början. O fattade galoppen men gick inte upp i vikt. Därför blev jag själaglad när L klarade sig på enbart bröstmjölk. Han ammade fram tills han var ca 9 månader och då var det han själv som vägrade. Man kan väl inte få ett barn att amma om det inte själv vill, eller?

Visserligen skriver hon om en annan person som ska ha ammat sitt barn till 12 års ålder och det kan jag tycka är äckligt faktiskt. Men att påstå att det är "farligt" för barnet att ammas mer än 6 månader, det tror jag inte ett skit på.

Maken är ju lite rolig!

Visade maken bilden på de nya Torky on the go och han blev mer exalterad än jag. Han påpekade att vi måste köpa en av varje färg. När jag frågade varför var hans enkla svar.... "För att man kan"..... Å så gnäller han på att jag handlar onödiga saker. Ja, jag kommer nog aldrig att komma underfund med hur karlar fungerar.

Maken har kört iväg och jobba. Lite trist eftesom han egentligen är ledig i dag, men en av hans kollegor är sjuk och då ställer han givetvis upp.
T sover hos en kompis och de två små leker på ovanvåningen.


Själv ska jag se om jag kan få lite energi och gå och hänga tvätt, starta en maskin tvätt till och sedan diska.
Vi har fortfarande inte bestämt oss för hur vi ska göra med diskmaskinen. Vi har tre alternativ vi velar mellan.

1. Vi köper en billig diskmaskin som vi sedan säljer om vi snart ska renovera köket.
2. Vi köper en lite dyrare diskmaskin (Den vi verkligen vill ha) och behåller den efter vi har renoverat köket.
3. Vi köper ingen ny diskmaskin förren vi vet hur vi ska göra i köket m.m.

Å fram tills vi kommit på hur vi ska göra så får man diska för hand helt enkelt. Det lutar nog åt att vi köper en billig diskmaskin men vi vet inte ännu.

Villervalla & Torky on the go

Jag undrar ja när Villervalla kläderna jag beställde dyker upp. Det stor ju att de skulle skicka kläderna samma dag som de såg betalningen och det kan väl inte ta hur många dagar som helst. Eller? Hoppas verkligen de blir bra på L. Han behöver massor med nya kläder. Det mesta är urvuxet. Får väl ta en runda på stan sedan också.

Annars händer inte så mycket här. Den 28/1 är vi bjudna på 40-års fest till grannen. Det kan i alla fall bli kul. Frågan är bara vad man ska köpa till en karl som blir 40 och som man inte har nångon direkt koll på vad han har för intressen och liknande.... Får väl googla lite och se om jag kan komma på nåt spännande.

På tal om allt och ingenting. I nästa vecka (V5) dyker de nya Torky on the go upp i butikerna. Det är Designerna Thomas & Simon som varit i farten. Jag ska i alla fall se till att kolla snabbt efter dessa för de kommer i begränsad upplaga. Jag vill verkligen ha en i var bil. De är underbara. Tänkte köpa redan förra året men gjorde inte det. Tur det kanske fär dessa är betydligt snyggare än de som fanns då.


Har för mig att jag läste någonstans att de skulle finnas hos ICA Kvantum och ICA Maxi.
Pris ca 59kr.