söndag, juli 05, 2009

Världens sämsta mamma = Jag!

Jag är nog världens absolut sämsta mamma. Sååå irriterad på mig själv!

L är en herre med ganska hett temprament och får han inte som han vill så slåss han eller kastar saker omkring sig.
I dag, nu på kvällen var vi här ute. Jag, barnen, grann frun (ha ha, grannfrun!! Hur ålderdomligt lät inte det då), hennes fyra barn och den andra grannens två barn.

O höll på att rocka med en rockring som L fick för sig att han skulle ha. Han drar då tag i den och de står och sliter i den åt var sitt håll, han och O.

Eftersom L inte lyssar på mig när jag säger åt honom att släppa tar jag två steg fram och ska ta tag i honom. Han försöker då springa ifrån mig men jag får tag i hans tröja. Han vänder sig då om. Snabb som en vessla och får upp en näve grus som han kastar i ansiktet på mig. Givetvis så släpper jag i ren reflex och han drar iväg. Han kommer dock inte så långt innan jag får tag i honom. Med ett hårt tag om hans arm vänder jag mig om medan jag skäller på honom och talar om att om han beter sig så får han gå in. Samtidigt som detta sker får jag givetvis in foten i den fröbenade rockringen.

Jag tar ett steg framåt och känner att jag håller på att tappa balansen. Försöker parera men det hjälper inte för när jag försöker få ur foten från rockringen så drar O i den åt andra hållet och jag tappar balansen ännu mer. Med L före far vi framstupa i asfalten. L hanmar huder mig och tar hela smällen med ansiktet.
Han skrapar upp näsan som också svullnar upp till dubbel storlek. Hela vänstra övonbrynet och vänstra halvan av pannan skrapas och svullnar upp. På höger sida får han ett jack i huvudet. Hur han nu lyckas slå sig på både höger och vänster sida. Förstår inte hur det rent praktiskt gick till.

Själv brakar jag rätt in i vår kantsten runt häcken och skrapar upp hela högra axeln och armen och båda knäna. Slår också i huvudet.

Reaktionen på detta blir att jag först inte fattar vad som händer. Tror att bara jag har farit i backen så när jag tagit mig upp vänder jag mig om och vrålar till L:
- Fasiken unge. Tänk om du bara kunde lära dig lyssna någon gång så man slipper bli arg. Varpå jag bara rusar in i vårt badrum och smäller igen ytterdörren. Väldigt moget - INTE, men jag tror jag blev chockad.

När jag kommer in i badrummet så undrar jag vad fan jag håller på med. Jag måste ju se hur det gick för L, varpå jag går ut till hela den förvånade skaran grannar. Där står L med blodet rinnande från huvudet och tårarna sprutande.

Jag får genast dåligt samvete och skäms som en hund medan jag lyfter upp honom och tar honom med in i badrummet för en grundligare översyn. Vid första anblicken verkar det allvarligare än det är och jag känner mig som världens sämsta mamma.

Inte nog att jag har gastat på ungen för att han jävlas med syrran, jag har också lyckats skämma ut mig inför grannarna med att först slå honom i backen och sedan skälla på honom som om det var hans fel. För det var det ju verkligen inte. Det är mitt fel. Bara mitt och ingen annas. Jag hade inte behövt bli så arg och jag hade kunnat se mig för lite bättre hur fasiken jag går. Men när han sätter den sidan till så försvinner allt mitt tålamod och han kan verkligen reta gallfeber på folk och faktiskt vara väldigt elak. Det ger mig dock ingen rätt att skylla på honom för att jag snubblar.

Nu sover han och jag sitter här med dåligt samvete. Nästa gång ni slår upp orden dålig och mamma i en ordbok eller på google så kommer det garanterat upp en bild på mig. =(

Ja, ja, jag fick mitt straff i alla fall. Jag har en axel och arm som svider och gör ont, ett huvud som bultar och två knän som bränner. Rätt åt mig!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar