söndag, februari 08, 2009

AJ!


Lyckades skära upp tån precis när jag skulle lägga barnen..... Kan dock inte hitta på vad. Mycket skumt!

Måste bara få förtydliga för det var någon som tyckte synd om mina barn som lägger sig så tidigt.
Det är inte ett dugg synd om dem, de behöver så mycket sömn.

Ta L te.x han somnar runt 20.00 och han väcks ca 6.15 på morgonen. Ovanpå detta sover han middag en till två ggr på dagen i sammanlagt 1,5 till 3 timmar och han är snart 5 år gammal. Han är född trött helt enkelt. När han var liten var det ingen som såg honom i vaket tillstånd på Öppna förskolan innan han var 6 månader gammal. På helgen lägger han sig mellan 20.00 och 21.00 och vaknar mellan 09.00 och 10.00 om ingen väcker honom.

Samma sak gäller O.

Den enda som är vaken längre på kvällen är T hon brukar lägga sig vid ca 20.00 och sedan ligga och titta på TV eller läsa fram till mellan 21.00 och 22.00, men hon har svårt att komma upp på morgonen vid 06.15. När hon är ledig så kan hon sova fram till 10.00 utan några som helst problem....

Så näe, det är inte synd om våra barn som får sova mycket. Det enda som är synd är att vi under detta året måste vänja L av med att sova middag, annars kommer han inte klara skolan om 1,5 år.

Själv klagar jag inte heller. Att ha barn som sover i alla lägen kan vara skönt. Det gör att man får ganska mycket kväll för sig själv, samtidigt som det i bland är lite tråkigt då mannen jobbar natt.

2 kommentarer:

  1. Varför skulle det vara synd om barnen? Alla vet väl att barn behöver sin sömn?
    Våra barn lägger sig vid 19-tiden och ofta sover de innan 19.30. Den minsta är 3 år och den äldsta 9 år. 9-åringen ligger och läser lite innan hon somnar, 7-åringen lyssnar på musik och 3-åringen somnar nästan direkt.
    De går upp kl 06.30 på vardagarna och 11 timmars sömn är väl ungefär vad de behöver...

    Dessutom tycker jag att de timmar på kvällen när de sover är guld värda för mig och maken!

    9-åringen har inte ens ifrågasatt varför hon måste gå och lägga sig samtidigt som sin 3-åriga lillasyster men den frågan kommer säkert så småningom...

    SvaraRadera
  2. Det där med tån lät inte kul.

    Vad gäller barnens sömn är det väl bara bra om de lägger sig tidigt och varvar ner en stund innan de somnar.

    SvaraRadera